Vakbarát változat |
Betűméret

Képzések

Képzések olvasóinknak


E-ügyintézés

Időközönként meghirdetett képzésünkön megismerkedhetnek hivatalos ügyintézéseikre igénybe vehető hasznos honlapokkal. Banki tranzakciók, adóbevallás, hivatali időpont kérése interneten keresztül. A részvétel alapfokú számítástechnikai ismeretek meglétét feltételezi, és érvényes könyvtári tagsághoz kötött.
További információ az 513-548-as telefonszámon és az padam@bdmk.hu  e-mail címen. 

Elektronikus információkeresés

Képzésünkre érvényes könyvtári tagsággal jelentkezhetnek azok az érdeklődők, akik rendelkeznek alapvető számítógéphasználói ismeretekkel, és szeretnének a világháló információ-rengetegében könnyebben eligazodni. Tíz órás kurzusunkon megismerkedhetnek  érdekes, hasznos honlapokkal, keresési stratégiákkal, a levelezés és állományletöltés fortélyaival. Jelentkezni folyamatosan lehet a könyvtár földszinti információs, és első emeleti kölcsönző pultjánál. A tanfolyam időpontjairól honlapunkon, plakáton, a jelentkezőknek telefonon adunk tájékoztatást.
További információ az 513-548-as telefonszámon és az padam@bdmk.hu e-mail címen. 

Számítógépkezelés

Képzésünkre érvényes könyvtári tagsággal jelentkezhetnek azok az érdeklődők, akik szeretnének megismerkedni a számítógéppel és használatával. A gép bekapcsolásától, az egérhasználaton keresztül a szövegszerkesztésig. A tanfolyam időtartama 10 óra. Jelentkezni folyamatosan lehet a földszinti információs, és az első emeleti kölcsönző pultnál. A tanfolyam indításáról honlapunkon, könyvtári plakáton, a jelentkezőknek telefonon adunk tájékoztatást.
További információ az 513-548-as telefonszámon és a padam@bdmk.hu e-mail címen.

Szakmai képzés

Alapfokú könyvtáros tanfolyam

A Berzsenyi Könyvtár ingyenes alapfokú könyvtárosi tanfolyama 1961 óta kínál lehetőséget a megye kistelepülésein dolgozó, a könyvtárosi teendőket heti néhány órában ellátó megbízási díjas könyvtárosoknak a legalapvetőbb szakmai ismeretek elsajátítására.
A 25 órás képzés  államilag elismert végzettséget nem ad, de minden olyan gyakorlati tudnivalóval megismertet, amely a helyi könyvtári alapszolgáltatások (dokumentumok kölcsönzése, könyvtárközi kölcsönzés, kölcsönzési nyilvántartások vezetése, közvetített programokhoz kapcsolódó közönségszervezés, alapszintû tájékoztatás, könyvtári rend fenntartása) működtetéséhez elengedhetetlenül szükségesek.
Az alkalmanként 5-6 órás konzultációs formában zajló tanfolyamot a legfontosabb elsajátított ismereteket számon kérő vizsga zárja.
Információ: Virághné Vámos Kitti (94/513-539, szet@bdmk.hu)

2020. november 26.