Vakbarát változat |
Betűméret

Fiókkönyvtárak

Kámoni fiókkönyvtár

Cím: 9700 Szombathely, Szent Imre herceg útja 84/B.
Telefon: +36-20-227-4563
Nyitvatartás

Az új helyen megnyílt (megnyíló) akadálymentesen megközelíthető fiókkönyvtár a Kámoni Arborétum és az Ökoturisztikai Látogatóközpont közvetlen szomszédságában várja olvasóit. A Szófia utcából átköltöztetett, megújult állományt az igényeknek megfelelően bővítjük, a szépirodalmi művek nagy része kikapcsolódást, szórakozást nyújtó irodalom. A gyermek- és ifjúsági könyvek között klasszikus és kortárs művek is megtalálhatók. A könyvtár kiemelten gyűjti az ökológiai irodalmat, a környezettudatosságra, a természetvédelemre különösen figyelve. Az ide látogatók magazinokat, színes folyóiratokat olvashatnak akár a teraszon, a Gyöngyös patak szomszédságában. Olvasóink részére számítógépek is rendelkezésre állnak. Közösségi színtérként könyvbemutatók, iskolai foglalkozások, klubok, nyári tábor helyszíne lehet a természettel szoros kapcsolatban álló épület és környezete.  


Jáki úti fiókkönyvtár

Cím: 9700 Szombathely, Jáki út 35.
Telefon: +36-20-386-0993
Nyitvatartás

Az eMagyarország Pontként is működő fiókkönyvtár Szombathely dél-nyugati részén várja olvasóit megújult lakókörnyezetben, a Savaria Plaza közelében. Minden korosztály talál az érdeklődésének, ízlésének megfelelő könyveket kikapcsolódáshoz, időtöltéshez: szép- és szakirodalmat egyaránt. A felnőttek által kedvelt romantikus könyveket, krimiket kiemeltük a szépirodalomból a könnyebb válogatás segítve. A helyi napilap és színes magazinok széles választéka várja a helyben olvasni vágyókat, a korábbi számok kölcsönözhetők is. Információkereséshez számítógépek állnak látogatóink rendelkezésére. A Kézimunka klub havonta egyszer szombatonként várja az ügyes kezű érdeklődőket, a Nők klubja negyedévenként tart összejöveteleket. A kisközösségek örömmel fogadják az új érdeklődőket is!
A fiókkönyvtár várja a közeli óvodák, iskolák csoportjait kölcsönzésre, kézműves foglalkozásra!


Hunyadi úti fiókkönyvtár

Cím: 9700 Szombathely, Hunyadi út 49.
Telefon: +36-20-388-3288
Nyitvatartás

A Hunyadi úti fiókkönyvtár Szombathely délkeleti részén, a Joskar Ola lakótelepen található, a MOP ház földszintjén. Népszerű könyvek és folyóiratok gazdag választékával várja a lakótelepen lakókat és a családi házas övezetben élőket kölcsönzésre és helyben olvasgatásra egyaránt. A klasszikus szépirodalom kedvelői éppúgy találnak olvasnivalót, mint a romantikus vagy bűnügyi történetek kedvelői. Közösségi térként lehetőséget nyújt idősebb olvasóinknak találkozásra, beszélgetésre.


Szentkirályi fiókkönyvtár

Cím: 9700 Szombathely, Szent István király u. 104.
Nyitvatartás2024. január 02.