Vakbarát változat |
Betűméret

Másolatszolgáltatás

Fénymásolás, szkennelés, nyomtatás

Az érvényes regisztrációval (olvasójegy, látogatójegy) rendelkező használók igénybe vehetik másolatszolgáltatásainkat a szerzői jogok figyelembe vételével.
Másolat készülhet az eredeti dokumentum fénymásolatával, szkenneléssel és digitális fényképezéssel, térítés ellenében
Szkennelésnél a kapott másolatot nyomtatjuk, elküldjük e‑mail-ben, vagy digitális információhordozóra mentjük, igény szerint.
Reprográfiai szolgáltatásunk az első és második emeleti olvasószolgálati terekben vehető igénybe, díjfizetés a kölcsönzőpultnál.

Digitalizált fényképek, képeslapok másolása

A Berzsenyi Dániel Könyvtár helyismereti gyűjteményéből 6000 digitalizált fotó és képeslap található a Hungaricana adatbázisban. Ezekről az adatbázisból másolat nem készíthető, de a Berzsenyi Dániel Könyvtár engedélyezi a dokumentumok felhasználását az alábbi módon:

A felhasználó az adatbázisból kiválasztja azokat a fotókat, képeslapokat, melyekről másolatot szeretne igényelni. Az adatbázisban minden dokumentumhoz tartozik egy leltári szám, amely alapján a tételek beazonosítása történik. A másolat igényléséhez kérőlapot kell kitölteni, melyen az igénylőnek fel kell tüntetnie nevét, olvasójegyének/látogatójegyének számát, lakcímét, a kért dokumentumok leltári (azonosító) számát, a másolatkérés célját (pl. publikációhoz, szakdolgozathoz, stb.)

Az igénylés leadása történhet személyesen vagy elektronikusan, e-mailben. Az kérőlapot személyesen a 2. emeleti (olvasótermi) pultnál kell leadni. Az igénylés teljesítése egy-három munkanapon belül megtörténik a kért mennyiség függvényében. A szolgáltatás térítéses, fotónként/képeslaponként 50 Ft. A számla kiegyenlítése után az olvasó megkapja a képeket az általa hozott CD-n, pendrive-on vagy igény szerint továbbítjuk a másolatokat az előzetesen megadott e-mail címre.

Elektronikus úton a másolatok igényléséhez ki kell tölteni a könyvtár honlapjáról letölthető kérőlapot, majd azt a bedit@bdmk.hu címre elküldeni. A kérés beérkezését visszaigazoló levél tartalmazni fog egy sorszámot, valamint a fizetendő összeget. (A másolt képek száma x 50 Ft + a számla kiküldésének postaköltsége.) Ezt az összeget kell átutalni a könyvtár számlaszámára, a közlemény rovatban pedig fel kell tüntetni a kapott sorszámot. Az összeg beérkezését követően a kérőlapon megadott e-mail címre küldjük át a másolatokat.
A másolatok többszörözése, továbbadása szigorúan tilos.
A dokumentumok felhasználásakor minden esetben fel kell tüntetni a tulajdonos intézmény nevét (Berzsenyi Dániel Könyvtár).
 

2020. november 26.