Vakbarát változat |
Betűméret

Médiatár és nyelvi részleg

A Médiatár gyűjteménye DVD-k, CD-k, kották, zenei könyvek és nyelvtanulást segítő dokumentumok széles választékát kínálja olvasóinak.
 
Folyamatosan bővülő DVD állományunkban animációs filmek, természetfilmek, dokumentumfilmek, művészfilmek éppúgy megtalálhatók, mint a legszélesebb közönségre igényt tartó játékfilmek. Olvasóink választását tematikus ajánlókkal és havi filmajánlóval segítjük.
 
Hangzóanyag állományunkban könnyű- és komolyzenei CD-k, gyermekdalok és mesék, valamint naprakész hangoskönyv-gyűjtemény áll olvasóink rendelkezésére.
 
A gazdag kottagyűjteményt partitúrák, zongorakivonatok, szólamanyagok alkotják. A legjelentősebb komolyzenei művek mellett könnyűzenei kottákat is kínálunk.
 
A nyelvtanulók számára szótárak és nyelvleckék széles választéka áll rendelkezésre. Idegen nyelvű folyóiratok, könnyített- és kétnyelvű olvasmányok segítik a tanulást, angol és német nyelvből pedig tematikus ajánló bibliográfiák könnyítik a tájékozódást.
 
Zenei olvasótermi állományunk dokumentumai az Olvasóteremben kaptak helyet, helyben használatukra van lehetőség. Magyar és idegen nyelvű zenei lexikonok, enciklopédiák, műjegyzékek alkotják ezt az állományrészt.
 
A legfontosabb zenei folyóiratokkal (komoly- és könnyűzenei, magyar és külföldi egyaránt) is várjuk olvasóinkat, melyeknek legfrissebb számait és régebbi évfolyamait helyben olvashatják.
 
Hangzóanyagaink – hangoskönyv, zenei CD vagy nyelvlecke – helyben is meghallgathatók!
 

Szolgáltatások vakoknak és gyengénlátóknak

A könyvtárunkat felkereső látássérült olvasóinknak hangoskönyvek kölcsönzését, vakbarát számítógép használatát kínáljuk.

hangoskönyv a nyomtatott könyv felolvasása; megjelenési formája valamilyen hanghordozó: audio CD vagy MP3-as formátum. A hangoskönyvek a  médiatárban találhatók. Vakok és gyengénlátók számára a kölcsönözhető dokumentumok darabszáma nem korlátozott.

vakbarát számítógépre képernyő-felolvasó programot telepítettünk, melynek segítségével a vakok és gyengénlátók is használhatják a számítógépet, illetve az internetet – térítési díj nélkül.