Fiala Borcsa: A legrövidebb út a nők szívéhez
Újabb, sorrendben negyedik felnőtteknek szól kötetével, ezúttal „gasztroegypercesekkel” jelentkezik Fiala Borcsa, a wmn.hu főszerkesztője, aki éveken át vezetett gasztronómiai beszélgetőműsort is, Az élet sava Borcsa címmel. A szerző egy-egy étel köré építette fel történeteit, hiszen az ételekhez való viszonyunkat nagymértében befolyásolja az, hogy milyen emlékeink vannak azokkal kapcsolatban. Ha úgy nézzük, novelláskötetről, ha így, recepteskönyvről van tehát szó. Az vagy, amit megeszel – olvashatjuk az egyik novella címét, melyben az irodai munkába belefáradt Takács Loránd „a gyomrán keresztül” szabadítja fel önmagát. Az ő történetéhez pedig az igazán nagyon paprikás csirke elkészítési módját közli a szerző, természetesen saját stílusában. A pierogi nevű tésztaételhez kapcsolódóan Bogi történetét ismerhetjük meg, aki megbíz egy „hivatásos szakítót” azzal, hogy szakítson a barátjával, a végén azonban őt éri meglepetés. Így sorakoznak a kötetben sorba az ételek, összesen hatvanhárom recept és az azokhoz kapcsolódó gasztronovellák. A kiadvány végén receptmutató is segíti a keresést. / Forrás: www.kello.hu
Jelzet: F 56
Jelzet: F 56
2023. december 12.