Vakbarát változat |
Betűméret

Sabrina Sue Daniels: Imádlak, curry!

Sabrina Sue Daniels a távol-keleti konyha egyik megkerülhetetlen fogásával, a curryvel ismerteti meg alaposabban a magyar olvasókat. A kötet gyönyörű fotókkal van gazdagon illusztrálva, lévén a szerző maga is food stylist, ételfotókkal foglalkozó szakember. A hetven receptet magában foglaló gyűjteményt a curry meghatározásával kezdi. A bevezető gondolatokból megtudhatjuk, hogy a brit gyarmatosítók révén Európában is szélesebb körben elterjesztett curry nem csupán egy, ma már a magyar boltokban is kapható fűszerkeveréket jelöl, hanem egy sajátos ételtípust. Ennek alapja a bőségesen fűszerezett krémes szósz, amit elkészítése során hallal, zöldséggel vagy valamely más hússal lehet még gazdagabbá tenni. A receptkönyv szerzője is ezt az utat követte, és mind a vegáknak és vegetáriánusoknak, mind az olykor vagy gyakran húst is fogyasztó olvasóknak tartogat kipróbálásra váró recepteket. A curry mellett a másik fogás, melyet alaposabban érdemes megismerni, a dahl. Ez az indiai és pakisztáni ételkülönlegesség valamely hüvelyesből (bab, lencse, csicseriborsó) áll, melyet puhára kell főzni, gazdagon fűszerezni és paszta állagúra krémesíteni, melyhez aztán olyan egzotikus fűszerkeverékek járulhatnak, mint a garam masala, a durban masala vagy a bumbu-bali paszta. Ne ijedjünk meg! Ezeket az összetevőket is be lehet szerezni a nagyobb boltokban vagy a keleti ízekre szakosodott kereskedőknél. A fej- és ízleléstágító rész után következnek a receptek, melyek között mindenki meg fogja találni a fogára való curryt. Nincs más hátra, mint kedvünkre szemezgetni Sabrina Sue Daniels recepjei között, kipróbálni minél többet. A kötet kezdő és gyakorlott szakácsoknak egyaránt ajánlható. / Forrás: www.kello.hu

A kölcsönözhetőség ellenőrzése és további információk

2025. május 15.