Sárközi Ákos: Így lettem séf
Az ország nagy része Sárközi Ákos nevével egy sokadik évadnál tartó televíziós gasztronómiai vetélkedőben találkozhatott első ízben, hogy a séfből hamar valódi sztár séf váljon. Sárközi szakácskönyve előszavában kifejti, hogy mostanában szinte minden komolyabb híresség előáll egy szakácskönyvvel, viszont éppen a magyar gasztronómia meghatározó alakjai, a díjnyertes séfek sokszor adósok maradnak, a szerző is ezt az adósságot szeretné törleszteni, miközben beengedi olvasóit a kulisszák mögé, s a séf mögött megismerhetjük az embert, gyerekkorától kezdve egészen a szakmai sikerekig. A könyv első fele számos eredeti családi fotóval tehát a kezdeti éveket ecseteli: Sárközi két dolgot emel ki, egyrészt a támogató családi légkör fontosságát, valamint hogy noha nem séfnek, hanem fotósnak készült, a szorgalom, a szakmai alázat és a merész kreativitás mindig kifizetődő párosítás lesz minden szerepben és minden szakmában. A következőkben pedig 50 fine dining fogáson vezeti végig olvasóit, melyekkel máshol nem találkozhatnak a gasztronómia iránt érdeklő leendő vagy gyakorlottabb szakácsok. Olyan ételeket ismerhetünk meg, amelyek nagyban hozzájárultak Sárközi szakmai hírnevéhez és díjaihoz. A kiváló fogások között a húsokat, a mártásokat, a különböző módon újragondolt és sajátos módon elkészített hagyományos ételeket is megtaláljuk, melyek valódi kihívást tartogatnak a merészebb szakácsoknak. / Forrás: www.kello.hu
Jelzet: 641 S 19
Jelzet: 641 S 19
2024. február 06.