Vakbarát változat |
Betűméret

A hónap könyve

Frank Herbert: A Dűne

A hónap könyveként Frank Herbert (1920-1986) nagysikerű Dűne sorozatát választottam, melynek első kötete 1965-ben jelent meg és a kezdeti nehézségek ellenére, napjaink kritikusai a tudományos-fantasztikus irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotásaként tartják számon.

Afonso Cruz: Kokoschka babája

 Afonzo Cruz első magyarul megjelent könyve igazán különleges olvasmány. A portugál szerző, aki egyben zenész, grafikus és rendező is, remekül egyesíti művében sokoldalú tehetségét és érdeklődését. A töredezett, térben és időben is több síkon futó cselekményt saját grafikái és fotói illusztrálják, a különböző történetszálakat különböző betűtípusok és tipográfiai megoldások jelölik. Csupa játékosság, szatirikus humor, könnyedség és derű jellemzi a művet, miközben a második világháborúban porig rombolt Drezdában kezdődő történet cseppet sem könnyed emberi sorsokat tár elénk.

Zsuffa Tünde: Az ég tartja a Földet

Árpád-házi Szent Erzsébet (1207-1231) az egyik legismertebb magyar szentünk, sok könyvet írtak róla. Zsuffa Tünde munkája történelmi hitelességet ötvöz regényességgel. Nagy empátiával, szeretettel és hittel tárja fel a magyar királylány sorsát gyermekkorától haláláig.

1 2 3